The New Continent

Co-productie Wonka Podia - Engelstalig toneelstuk 'The New Continent'

Nieuw Eindhovens toneelstuk in de Brabantse theaters door 20 expats: ‘een belangrijke ontmoetingsplek in een onzekere tijd’

The New Continent, het nieuwe toneelstuk van de Eindhovense theatermaker Geert Niland gaat in premiere in juni 2022. Hij schreef het bijzondere toneelstuk tijdens de pandemie. “Het werk is heel persoonlijk, ik heb mij laten inspireren door hoe velen zich de afgelopen jaren hebben gevoeld. Maar vooral is het een avontuurlijk theaterstuk geworden met muziek en beweging”. The New Continent wordt gespeeld door twintig internationals in vier theaters in samenwerking met Tu/e en Wonka Podia. Het gebeurt bijna nooit dat een van oorsprong Brabants toneelstuk op tournee gaat. 


Deelnemers van Project Greenland vertrekken per schip richting Groenland. Ze zijn op zoek naar een nieuwe start in hun leven, en vertrekken onverwacht snel omdat een nieuwe pandemie nabij is. Het schip loopt schade op en wanneer de motor het begeeft tijdens een storm, gooit het schip zijn anker uit. Waar Gus dreigt te polariseren, blijft Jane twijfelen. Hun liefde wordt op de proef gesteld. Wanneer ze uiteindelijk toch nog Groenland bereiken, vraagt Jane zich af: ‘Kan ik nog verder met de man waar ik zo van houd?

Geen klein project 
Zes podia in Zuid-Oost Brabant hebben zich verenigd in Wonka Podia. Zij werken samen op het gebied van onder meer educatie, internationalisering en diversiteit. Projectleider Monique van den Berg: “De diverse theaters van Wonka Podia kijken er naar uit om cast en crew van ITCE te mogen ontvangen, en zo het internationale talent van onze regio te laten zien aan iedereen die dat wil. ITCE is een fantastische culturele ontmoetingsplaats voor internationals en de samenwerking met Wonka Podia voor dit nieuwe theaterstuk is daarmee een logische en hele mooie.”  The New Continent is de eerste co-productie van Wonka Podia. De tournee gaat in juni langs Hofnar Valkenswaard, De Schalm Veldhoven, Speelhuis Helmond en eindigt in het Parktheater in Eindhoven. De kaartverkoop van The New Continent verloopt via de gebruikelijke reserveringskanalen van de theaters.

Over de theatermaker
Geert Niland is een theaterbegrip in Eindhoven en omgeving. Hij studeerde aan de Fontys Hogeschool voor Drama, richting regie en docent drama. Direct daarna werkte hij als regie-assistent bij onder anderen Hans Croiset, Theu Boermans, Joost Prinsen en Ger Tijs. Als regisseur is vooral bekend geworden in Eindhoven door de grote musicals Moulin Rouge en RENT. Niland schreef en regisseerde meer dan 100 theatervoorstellingen in de regio. Daarnaast is hij artistiek leider van International Theatre Collective, het enige Engelstalige theatercollectief van Noord-Brabant. 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.itceindhoven.com. The New Continent maakt onderdeel uit van het lustrumprogramma van de Tu/e. De kaartverkoop is gestart. Bekijk hier alle speeldata!